Ann-Christin Sjölander

Vårt värdefulla vatten

Ann-Christin Sjölander header image 2

Kranvatten nästa stora ”business”

21 augusti, 2012 · Inga kommentarer

Nu duger det inte längre med ”bara” kranvatten. Det handlar om att dricka rent kranvatten. Till och med den kände entreprenören Richard Branson har gett sig in i vattenbranschen.

Vatten har blivit en stor ”business”. Flaskvatten av alla de sorter florerar på marknaden. Men nu är det kranvattnets tur att
bli handelsvara.
I Sverige förädlar redan företaget HTVÅO kranvattnet för att göra den bästa drycken: rent, perfekt, kylt och välsmakande vatten. Bakom vattenanläggningen står Martin Olsson och Servera. Man kan hyra en anläggning för 1950 kronor i månaden. Alla odörer och bismaker filtreras bort, lovar de. Det kan röra rost, jord, höga halter av järn och sulfider, enligt en broschyr, som de lanserar.
Vattnet kan sedan serveras på restauranger i en egen designad, exklusiv flaska. Några restauranger är redan redan på gång.
Virgins Richard Branson vill även han förändra folks vanor att dricka vatten. Det räcker inte med att vi bara slår på kranen. Vi ska filtrera vattnet. Han har lanserat ett reningssystem inom sitt bolag Virgin tillsammans med det israeliska Strauss Water. Systemet filtrerar vattnet och det blir både kallt och varmt. Man behöver inte koka upp det för att få te och inte hämta något kylt vatten ur frysen.
Filtret kommer att minska på kloret till 99 procent och en UV-lampa ska ta kål på 99 procent av bakterierna. Filtret räcker ett halvår och lampan ett år. Sedan byts de ut.
Naturligtvis har det ett pris.
För 299 pund (nära 3300 kronor) får man en tank på 1,6 liter som kyler vatten och en annan tank hettar upp det.
Betalar man ännu mer, 379 pund (över 4000 kronor) får man ett snabbare vattenflöde.
Dessutom kan man bli medlem i en vattenklubb.
Nyligen började också ett varuhus på Manhattan i New York att sälja kranvatten genom en filtreringsmaskin som har kostat varuhuset
25 000 dollar. Allt för att skapa absolut rent vatten. Betalar man några extra dollar kan man få lite vitaminer i vattnet också.
New York är känt för sitt rena kranvatten. Hälsoexperter anser att det har hög kvalité och är bland de renaste ”kranvattnen” i världen.

Etiketter: Vatten

0 svar hittills ↓

  • Inga kommentarer än, du kan vara först ut.

Lämna en kommentar