Ann-Christin Sjölander

Vårt värdefulla vatten

Ann-Christin Sjölander header image 2

Vatten berör oss alla

20 mars, 2010 · 4 kommentarer

Hej och välkommen till min blogg!


Dikanäs i Vilhelminafjällen i Lappland hade en gång ett mejeri. Det fanns en vattenbrunn på gården med ett stort tungt, grått lock. Därifrån fick mejeriet sitt vatten. Jag vet för jag växte upp där. Ibland när bybornas brunnar sinade kom de till mejeriet för där fanns alltid vatten. En bonde kom med sin häst och vagn. På vagnen skramlade en rund brun tunna i trä, som han fyllde med vatten. Så börjar min bok Vatten – en rättighet eller handelsvara. (Agora)
Bortom de granbevuxna bergen, i Vilhelmina, steg jag på rälsbussen, en början på en resa som fört mig allt längre ut i världen. Till Argentina och Bolivia där människor protesterade mot de allt dyrare vattenräkningarna sedan det multinationella franska vattenföretaget Suez tog över vattenförsörjningen. För några år sedan skrev jag mest om hur privata företag gjorde sig vinster på människors behov av vatten. Men vatten är så oändligt mycket mera.
Därför uppdaterar jag då och då min blogg med nya berättelser om vatten.

Etiketter: Allt om vatten

4 svar hittills ↓

 • 1 Johan // jun 24, 2010 kl 9:01 f m

  Det är något bortom bergen! Ska bli kul att följa din blogg.

 • 2 Laina // jun 28, 2010 kl 8:54 e m

  Ja nu har jag också fått korn på din sida. Jag tycker du ska fortsätta skriva om fler områden – sånt som du bevakade på KA. Privatiseringarna, LOV och allt det där…
  Hälsningar!
  Laina

 • 3 Åsa // jun 29, 2010 kl 5:57 e m

  Så intressant du skriver och om så vikitiga ämnen. Jag skall följa dina reportage och funderingar framöver – var så säker
  Hälsningar
  ÅsaL

 • 4 Åsa // jun 29, 2010 kl 6:01 e m

  …och vilken fin fjällbild – Dikasjön (med sitt härliga vatten apropå vatten) med Grönfjällstoppen som en sockertopp i bakgrunden – Lappland kan inte bli bättre!

Lämna en kommentar